DISTRIBUIȚI
People

Preşedintele american Donald Trump va vizita, cel mai probabil, Japonia în mai pentru a se întâlni cu noul împărat al ţării şi apoi se va întoarce în Japonia în iunie pentru summit-ul G20, a informat un oficial al Casei Albe miercuri, scrie Reuters, scrie News.ro.

Prima sa vizită va avea loc cel mai probabil între 26 şi 28 mai, conform postului japonez de televiziune NHK, care a făcut referire la informaţii primite de la oficiali japonezi. Trump va deveni astfel primul politician străin care se va întâlni cu Prinţul Naruhito după ce acesta îi va urma la tron tatălui său, Akihito, ca împărat al Japoniei începând cu 1 mai.


Citește și : Juncker glumește cu ziariştii după ce s-a tăiat la bărbierit: Să nu credeţi că dna May mi-a provocat această rană

Trump va participa şi la summit-ul G20 de la Osaka din iunie, a informat oficialul Casei Albe.

Administraţia Trump a colaborat cu conducerea Japoniei şi Coreei de Sud înaintea summit-ului preşedintelui american cu liderul nord-coreean Kim Jong-un de la sfârşitul lui februarie pentru a putea ajunge la dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Trump a discutat cu premierul japonez Shinzo Abe miercuri dimineaţa, conform Casei Albe iar cei doi lideri „şi-au reafirmat angajamentul de a ajunge la dezarmarea nucleară finală şi verificată complet a Coreei de Nord şi au discutat despre summit-ul lui Trump cu Kim”.

Citește și : UE nu va fi de acord să renegocieze acordul de Brexit, dar ar putea fi de acord cu o declaraţie privind „backstop”-ul (surse spaniole)

Abe a declarat că Japonia lucrează pentru a îmbunătăţi relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord şi s-a angajat să lucreze alături de China pentru a detensiona situaţia din peninsulă.