DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump a declarat că fostul său consilier de securitate naţională John Bolton s-ar putea confrunta cu o „problemă penală” dacă nu opreşte publicarea unei cărţi care este extrem de critică la adresa liderului de la Casa Albă, potrivit DPA şi potrivit agerpres.

Vorbind luni cu presa la Casa Albă, Trump a spus că Bolton „ar încălca legea” deoarece discuţiile cu preşedintele sunt „strict secrete”.


Citește și : SUA retrag autorizaţia pentru utilizarea în regim de urgenţă a două tratamente împotriva COVID -19

Trump a adăugat că vor ajunge „în curând în instanţă”, anticipând un aparent atac la tribunal al Departamentului de Justiţie.

Procurorul general William Barr a declarat presei că volumul nu a trecut prin „procesul” de analiză a materialelor secrete.

Cartea de memorii, programată să apară la 23 iunie, îl va portretiza pe preşedinte ca „dependent de haos”, conform unei prezentări scrise de editura Simon & Schuster, care publică volumul.

Bolton a fost un consilier cheie al preşedintelui timp de peste un an şi a fost propulsat în centrul atenţiei în timpul procesului de impeachment împotriva lui Trump.

Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela SE RETRAGE din viitoarele alegeri legislative

Democraţii au vrut ca Bolton să depună mărturie despre cunoştinţele sale în legătură cu afacerile lui Trump cu Ucraina.

Bolton a refuzat să depună mărturie, iar Trump a fost în cele din urmă pus sub acuzare în Camera Reprezentanţilor, dar achitat în Senat, în legătură cu acuzaţiile că a blocat un ajutor militar pentru Kiev de scopuri personale.