DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump a declarat că nu se aşteaptă ca liderul nord-coreean Kim Jong Un să-şi încalce promisiunea privind denuclearizarea, dar a recunoscut că acest lucru se poate întâmpla, transmite luni Reuters, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, Kim Jong Un a afirmat că nu mai există motive pentru Phenian de a fi obligat juridic de un moratoriu autodeclarat privind rachetele balistice intercontinentale şi testele nucleare şi că în viitorul apropiat va fi introdusă ”noua armă strategică”.


Citește și: Trump amenință Irakul cu sancţiuni severe

”Nu cred că şi-ar încălca cuvântul dat mie, dar poate că va face acest lucru”, a spus Trump la bordul Air Force One, după o minivacanţă de două zile în Florida.

Liderul de la Casa Albă, care în 2018 a devenit primul preşedinte în funcţie al SUA care se întâlneşte cu un lider nord-coreean, a subliniat că Kim Jong Un a semnat un contract privind denuclearizarea şi că acesta este un ”om de cuvânt”.

Vezi și: Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2020

În luna decembrie, Phenianul a avertizat SUA în legătură cu un posibil ”cadou de Crăciun” după ce Kim dăduse termen Washingtonului până la finalul anului pentru a prezenta noi concesii în discuţiile privind arsenalul nuclear nord-coreean.