DISTRIBUIȚI
ABC

Preşedintele american Donald Trump susţine că se simte încurajat de lipsa de popularitate de care se „bucură” în rândul europenilor, pentru că, explică el, dacă nu ar fi aşa, ar însemna că nu-şi face meseria, relatează joi DPA, potrivit agerpres.

„Nu am fost ales de europeni. Am fost ales de americani, de contribuabilii americani”, a subliniat Trump miercuri, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.


Citeşte şi: Ambasadorul SUA în Rusia l-a vizitat pe cetăţeanul american arestat pentru spionaj

Cu acelaşi prilej, Trump şi-a reiterat convingerea că unele state europene cum este Germania investesc prea puţin în apărare şi profită de SUA în relaţiile comerciale. În acelaşi timp însă, el s-a declarat încrezător că brandul său de populism „ar da bine” şi dacă ar candida în Europa.

„Aş putea fi cel mai popular din Europa. Aş putea candida pentru orice funcţie aş vrea. Dar nu vreau. Vreau (ca europenii) să ne trateze corect şi nu ne tratează”, a spus Trump.

Citeşte şi: Şeful ambasadei nord-coreene din Italia cere azil în Occident

Preşedintele american a făcut aceste comentarii în contextul în care proaspătul senator Mitt Romney – fost candidat republican la preşedinţie în 2012 – a remarcat într-un recent editorial că nivelul de popularitate al lui Donald Trump este extrem de scăzut, mai ales în Europa.

„Într-un sondaj din 2016 al Pew Research Center 84% dintre respondenţii din Germania, Marea Britanie, Franţa, Canada şi Suedia au apreciat că preşedintele american ‘va face ce trebuie’ în afacerile internaţionale. Într-un an, acest număr s-a redus la 16%”, a scris Romney.