DISTRIBUIȚI

Twitter a afişat marţi rezultate trimestriale excelente şi o creştere de 9% înainte de deschiderea oficială a bursei, dar a fost atacată cu virulenţă de preşedintele american Donald Trump, care şi-a folosit obişnuitele mesaje matinale de pe reţeaua socială tocmai pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de ea, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Nu mă tratează bine ca republican”, a transmis Trump, în răspuns la remarca unei ziariste de la Fox Business, care afirmase că „lucrul cel mai bun care i s-a întâmplat până acum reţelei Twitter este Donald Trump”.


Citește și : Rusia ar putea ratifica Acordul climatic de la Paris până la sfârșitul anului (Gordeiev)

„Foarte discriminatori, procedură greoaie de înscriere. Şterg constant conturi. Foarte mulţi se plâng”, a adăugat preşedintele american, apreciind că reţeaua face „un joc politic”.

Liderul de la Casa Albă nu şi-a ascuns antipatia faţă de grupurile de IT, care istoric tind să afişeze simpatii democrate, notează AFP. Totuşi, Trump este maestru în folosirea Twitter, ocolind presa pe care o acuză că îl maltratează, şi foloseşte această reţea pentru a-şi exprima zilnic părerile în legătură cu o largă gamă de subiecte şi pentru a-şi ţine aproape alegătorii, din care se regăsesc un mare număr între cei 59,9 milioane de abonaţi.

Citește și : Brexit: Theresa May, fragilizată în partidul său, reia discuţiile cu opoziţia laburistă