DISTRIBUIȚI
Newsweek

Evreii care votează cu Partidul Democrat sunt fie neinformaţi, fie neloiali, a declarat marţi preşedintele american Donald Trump, care şi-a continuat disputa cu congresmeni de stânga pe tema conflictului israeliano-palestinian, transmite dpa, potrivit agerpres.

”Orice evreu care votează pentru un democrat cred că dă dovadă fie de lipsă totală de cunoştinţe, fie de o mare neloialitate”, a afirmat marţi Trump, la Casa Albă.


Citește și: SUA vinde zeci de avioane F-16 în Taiwan

Remarcile sale au fost condamnate imediat de progresişti evrei pe reţelele de socializare online, pentru faptul că Trump a pus sub semnul întrebării loialitatea evreilor americani faţă de SUA.

Săptămâna trecută, parlamentarii americani Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, membri ai Partidului Democrat, nu au primit permisiunea de a intra în Israel, după ce preşedintele Donald Trump le ceruse autorităţilor israeliene să îi blocheze pe cei doi politicieni.

Pe fondul discuţiilor despre ajutorul financiar american pentru Israel, liderul de la Casa Albă a subliniat că nu ar tăia niciodată aceste fonduri. ”Nu pot nici măcar să cred că avem această conversaţie”, a spus preşedintele american.

Citește și: Trump și Maduro anunță discuții la nivel înalt între Caracas şi Washington

În calitate de preşedinte, Donald Trump a adoptat o poziţie hotărâtă pro-israeliană, tăind asistenţa financiară pentru palestinieni şi mutând ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Funcţii importante din Partidul Democrat sunt deţinute de evrei proeminenţi. Sondajele de opinie au arătat că aproximativ 70% dintre evreii din SUA au votat cu democrata Hillary Clinton, contracandidata republicanului Donald Trump, la alegerile prezidenţiale din 2016, notează dpa.