DISTRIBUIȚI
New York Post

Preşedintele american Donald Trump se gândeşte să facă publice fragmente din înregistrarea video a operaţiunii forţelor speciale americane de eliminare a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Ne gândim la asta, e posibil’, a afirmat Trump, la baza aeriană Andrews, în apropiere de Washington.


Citește și : Lipsă de comunicare la Moscova: Kremlinul își CONTRAZICE propriul minister al Apărării în ceea ce privește moartea lui al-Baghdadi – VIDEO

‘Am putea să luăm fragmente şi să le facem publice’, a adăugat preşedintele american, care a anunţat duminică lumii întregi moartea ‘califului’ autoproclamat al SI, omul cel mai căutat din lume.

În discursul său televizat, Trump a relatat în detaliu operaţiunea în cursul căreia şeful SI a fost încolţit de forţele americane, după care a declanşat centura cu explozivi pe care o purta.

‘Nu a murit ca un erou, a murit ca un laş’ şi ‘ca un câine’, a spus Trump, afirmând că al-Baghdadi ‘a fugit într-un tunel fără ieşire, gemând, plângând şi strigând’.

Preşedintele american a mai explicat că a vizionat în timp real, din aşa-numita ‘cameră de situaţii’ de la Casa Albă, operaţiunea forţelor speciale.

Citește și : Atentat dejucat în Maroc. Jihadiștii au vrut INFERN la Casablanca