DISTRIBUIȚI
CNN

La o zi după discursul în faţa Congresului în care a îndemnat să se pună capăt diviziunilor, preşedintele american, Donald Trump, i-a criticat miercuri pe democraţii care anchetează legăturile sale cu Rusia, acuzându-i de „hărţuire”, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Niciun alt om politic nu a fost nevoit să treacă prin asta. Asta se cheamă hărţuire prezidenţială. Şi este regretabil. Face cu adevărat rău ţării noastre”, a declarat Donald Trump la Casa Albă.


Citește și : Armata rusă a testat cu succes o rachetă intercontinentală Iars

El a spus despre Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor care efectuează o anchetă tot mai extinsă, că este un „politicard care încearcă să îşi facă un nume”.

Donald Trump face faţă mai multor anchete privind eventuale legături cu Rusia.

Principala anchetă este a procurorului special Robert Mueller care examinează în special afirmaţiile explozive potrivit cărora, în 2016, a existat o înţelegere secretă între agenţi ruşi şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Preşedintele afirmă că nu are nimic să îşi reproşeze şi califică frecvent ancheta lui Robert Mueller o „vânătoare de vrăjitoare”.

În tradiţionalul discurs prezidenţial privind Starea Uniunii pe care l-a ţinut marţi seară, Donald Trump a promis să ajute ca Washingtonul să respingă politica de „răzbunare” şi să „îmbrăţişeze potenţialul fără limite al cooperării”.

În acelaşi timp, el i-a avertizat pe democraţi, aflaţi la controlul Camerei Reprezentanţilor, contra faptului că îşi extind anchetele, subliniind că „anchetele partizane ridicole” ameninţă economia americană.

Citește și : Guvernatoarea statului american New Mexico retrage Garda Naţională de la graniţa cu Mexic

Miercuri, Adam Schiff a făcut cunoscut însă că va fi aprofundată ancheta desfăşurată de comisia sa privind suspiciunea de legături ilegale între entităţi străine şi apropiaţi ai lui Donald Trump.

„Comisia trebuie să prezinte poporului american o imagine generală a celor întâmplate” şi să îi spună acestuia „ce trebuie să facă Statele Unite pentru a se proteja de viitoare ingerinţe”, a declarat Adam Schiff.