DISTRIBUIȚI
Politico

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi, la Phoenix, că grupul de lucru pentru gestionarea epidemiei noului coronavirus de la Casa Albă urmează să îşi încheie activitatea în contextul în care SUA intră în a doua fază de gestionare a consecinţelor epidemiei noului coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Mike Pence şi grupul de lucru au făcut o treabă excelentă”, a declarat Trump în timpul unei vizite la o fabrică de măşti din Arizona. „Dar acum studiem un format un pic diferit ce vizează siguranţa şi deschiderea şi probabil vom organiza un grup diferit în acest scop”.


Citeşte şi: Senatul polonez RESPINGE votul prin corespondenţă la prezidenţiale

Întrebat dacă decretează „Misiune îndeplinită” în lupta împotriva noului coronavirus, Trump a răspuns: „Nu, deloc. Misiunea îndeplinită este când se va termina”.

Trump a mai spus că medicii Anthony Fauci şi Deborah Birx care, timp de săptămâni, au fost în prim-planul interacţiunilor televizate la nivel naţional în comunicarea demersurilor executivului de combatere a pandemiei, vor rămâne consilieri după ce grupul îşi va înceta activitatea.

Fauci conduce Institutul naţional de alergii şi boli infecţioase, în timp ce Birx este coordonatorul de răspuns al grupului de lucru.

„Nu putem ţine ţara închisă în următorii cinci ani” a spus Trump, când a fost întrebat de ce a venit momentul să renunţe la grupul de lucru.

Cel puţin 70.000 de oameni au murit în SUA din cauza COVID-19, cel mai ridicat bilanţ de pe glob.

Citeşte şi: Israelul îşi continuă atacurile în Siria până la retragerea totală a trupelor iraniene

Anterior, în cursul zilei de marţi, vicepreşedintele Pence a afirmat că preşedintele Trump studiază posibilitatea ca schimbarea managementul de răspuns la pandemie să fie făcută pe 25 mai, zi în care SUA sărbătoresc Ziua Memorială, dedicată eroilor.

Donald Trump l-a însărcinat pe Mike Pence să conducă activitatea grupului de lucru de la casa Albă, care s-a întâlnit aproape în fiecare zi de la înfiinţarea sa în luna martie.