DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump a propus să se facă o comparaţie a testelor de inteligenţă între el şi secretarul de stat Rex Tillerson, după ce primul diplomat al SUA ar fi spus despre şeful statului că este un „idiot”, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

„Cred că e fake news, dar dacă aşa a zis, cred că va trebui să ne comparăm testele de IQ. Şi pot să vă spun de pe acum cine va câştiga”, a declarat Trump într-un interviu acordat revistei Forbes.


Trump a respins de asemenea ideea că şi-ar fi subminat secretarul de stat prin remarcile că acesta îşi pierde timpul încercând să comunice cu nord-coreenii în legătură cu ambiţiile lor nucleare. „Nu subminez. Aş zice că de fapt îmi consolidez autoritatea”, a spus liderul de la Casa Albă.

Citeşte şi: Puigdemont ridică mingea la fileu Madridului: ‘Ne-am câştigat independenţa, dar vrem un dialog’

Rex Tillerson a respins zvonurile că a fost pe punctul de a demisiona pe fondul divergenţelor cu Donald Trump şi după ce presa a scris că l-ar fi făcut „idiot” pe preşedinte după o reuniune la 20 iulie la Pentagon cu membri ai echipei de securitate naţională a lui Trump şi oficiali din cabinet. Tillerson nu a negat folosirea acestui termen, dar a afirmat că nu vrea să creeze diviziuni în administraţie.

„Asta nu înţeleg la Washington. Nu sunt de aici, dar în locul de unde vin nu ne ocupăm cu meschinării fără sens”, a declarat secretarul de stat – texan şi fost director general al concernului ExxonMobil – întrebat dacă a spus despre preşedinte că este idiot. „Singurul scop este de a-i diviza pe oameni”, a adăugat el.

Donald Trump avea prevăzut pentru marţi un dejun de lucru cu Rex Tillerson şi ministrul apărării, James Mattis.