DISTRIBUIȚI
AFP

Președintele american Donald Trump ar putea avea o întâlnire oficială cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe la sfârșitul lunii aprilie, pentru a discuta despre Coreea de Nord și despre relațiile comerciale dintre Statele Unite și Japonia, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Doi oficiali guvernamentali au tranmsis că întâlnirea a fost solicitată de Japonia și au început să fie puse la punct detaliile pentru călătoria prim-ministrului la Washington.


Citește și: Explozii puternice la Kabul, la sărbătoarea Anului Nou. Cel puțin doi oameni au murit

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a transmis că momentan nu a fost stabilită exact călătoria lui Shinzo Abe.

Discuțiile ar urma să se concentreze pe problemele cu Coreea de Nord, în urma summitului eșuat dintre Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un din Vietnam..

Administrația de la Tokyo a decis miercuri prelungirea setului de sancțiuni unilaterale împotriva Administrației de la Phenian cu doi ani. Sancțiunile impuse Coreei de Nord constau într-un embargo aplicat produselor din Coreea de Nord. De asemenea, navele din Coreea de Nord nu vor primi permisiunea de a intra în porturile japoneze.

Citește și: Ani grei de închisoare pentru zeci de avocați turci

Guvernul va adopta aceste măsuri într-o ședință programată la începutul lunii aprilie.

Decizia Administrației de la Tokyo vine după eșecul summmitului dintre liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele american Donald Trump din Vietnam. Donald Trump a întrerupt summitul din Vietnam, în contextul în care nu a reuşit să ajungă la un acord pe tema denuclearizării cu liderul nord-coreean.