DISTRIBUIȚI
CNN.com
U.S. President Donald Trump gestures while speaking to NATO Secretary General Jens Stoltenberg during their bilateral breakfast, Wednesday, July 11, 2018 in Brussels, Belgium. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Preşedintele american Donald Trump a apreciat că Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt, din motive diferite, „inamicii” SUA, într-un interviu difuzat în ajunul primei sale întâlniri bilaterale cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki, informează AFP, conform agerpres.

„Cred că avem mulţi inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în domeniul comerţului. Bineînţeles că nu ne-am gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite aspecte. China este un inamic economic, evident că este un inamic. Dar asta nu vrea să însemne că sunt răi, asta nu vrea să însemne nimic. Asta vrea să însemne că sunt concurenţi”, a detaliat Trump, care a spus că UE „este foarte dificilă”.


Citește și : Spaţiul european Schengen „începe să dispară” sub presiunea imigraţiei

Totodată, Trump a lansat un nou atac la adresa Germaniei, potrivit dpa. „Am o mare problemă cu Germania”, a spus el, făcând referire la proiectul de gazoduct Nord Stream 2, care va aproviziona Germania cu gaze naturale ruseşti. „Se presupune că tu lupţi pentru cineva şi acel cineva dă miliarde de dolari către cel de care tu îl păzeşti… Este multă furie la adresa faptului că Germania plăteşte Rusiei miliarde de dolari”, a declarat Trump, adăugând: „Cred că este un lucru foarte rău şi pentru Germania. Ce, ridică steagul alb?”

Citește și : Aproape două treimi dintre germani îl consideră pe Trump o mai mare ameninţare la pacea mondială decât Putin (sondaj)