DISTRIBUIȚI
Twitter

Preşedintele SUA Donald Trump va retrage Sudanul de pe lista statelor care susţin terorismul, a anunţat vineri Casa Albă, într-o perioadă în care sunt speculaţii cu privire la o posibilă normalizare a relaţiilor dintre Israel şi autorităţile sudaneze, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele SUA ”a informat Congresul american cu privire la intenţia sa de a reconsidera în mod oficial desemnarea Sudanului drept stat susţinător al terorismului”, a indicat executivul de la Washington, apreciind că acesta este un ”moment esenţial” pentru Sudan şi relaţiile dintre Washington şi Khartoum.


Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

Casa Albă a precizat că autorităţile de tranziţie din Sudan au plătit 335 milioane de dolari în cadrul unui acord de despăgubire pentru victimele americane ale atentatelor.

”Astăzi este un pas crucial înainte în relaţiile SUA-Sudan şi marchează un punct de cotitură pentru Sudan”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

Citește și : Restricţii dure în UK! În Scoţia se vorbeşte deja despre un ‘Crăciun online’

Congresul urnează să ia acum măsuri legislative pentru a finaliza procesul.

Trecerea Sudanului pe lista statelor care susţin terorismul a rezultat din comportamentul precedentului regim de la Khartoum, care a fost răsturnat printr-o lovitură de stat după ample proteste, în 2019.