DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că relaţiile SUA cu China au fost „grav deteriorate”, menţionând criza coronavirusului şi adăugând că nu are în vedere „pentru moment” să iniţieze a doua etapă a acordului economic semnat în ianuarie între cele două puteri mondiale, potrivit AFP, scrie agerpres.

China „ar fi putut să stopeze” epidemia de coronavirus, a acuzat din nou Trump, aflat la bordul avionului prezidenţial, în drum spre Florida. Întrebat despre o viitoare a doua etapă a acordului semnat după doi ani de război comercial, el a răspuns: „Nu mă gândesc la aceasta pentru moment”. „Cinstit vorbind, am multe alte lucruri în cap”, a adăugat el.


Citește și : Sora liderului de la Phenian se bagă tot mai mult în politica externă: Ce rost mai are un summit cu americanii?

Preşedintele Donald Trump a sosit vineri în Florida, unul dintre focarele majore ale epidemiei de COVID-19 în prezent.

Trump urma să participe sâmbătă la un nou miting electoral în New Hampshire, ignorând avertismentele sanitare, însă acesta a fost amânat – „cu o săptămână sau două” – din cauza unei furtuni puternice, după cum a anunţat vineri Casa Albă.

Citește și : Columbia a pierdut 159.000 de hectare de pădure în 2019