DISTRIBUIȚI
People

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat marţi regretul cu privire la faptul că avioanele au devenit „mult prea complexe” pentru pilotare, la două zile după prăbuşirea unui Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, care s-a soldat cu moartea a 157 de oameni, informează AFP, scrie Agerpres.

„Avioanele devin mult prea complexe pentru pilotare”, a notat Donald Trump pe contul său de Twitter. „Nu mai este nevoie de piloţi, ci de mai degrabă de informaticieni de la MIT (Massachusetts Institute of Technology)”, a ironizat el.


Citește și : Buget uriaș de 21 de miliarde de dolari pentru NASA: ”Când vom ajunge pe Lună, vom rămâne!”

„Constat aceasta pentru numeroase produse. Se caută mereu o nouă dezvoltare inutilă, în timp ce, adesea, ceea ce este vechi şi simplu funcţionează mai bine”, a continuat preşedintele american.

Mai multe ţări, printre care Singapore, Australia şi Marea Britanie, au decis să-şi închidă spaţiul aerian pentru avioanele Boeing 737 MAX, după două accidente fatale care au avut loc în mai puţin de şase luni şi care au implicat această nouă generaţie de aparate.

În timp ce cauzele accidentului avionului Ethiopian Airlines încă nu sunt cunoscute, prăbuşirea unui avion al Lion Air în Indonezia, în 29 octombrie anul trecut, a atras atenţia asupra unei disfuncţionalităţi a senzorilor pentru unghiul de atac (AOA), defect ce poate determina calculatorul de bord să pună aparatul în picaj, crezând că a fost angajată o reducere de viteză, în condiţiile în care, dimpotrivă, ar trebui să se continue redresarea aparatului.

Citește și : UE a venit cu „propuneri clare şi consecvente” pentru a evita un Brexit fără acord (Merkel)

„Nu ştiu ce credeţi voi, dar eu nu doresc un Albert Einstein ca pilot”, a continuat Trump. „Doresc buni profesionişti care să poată relua uşor şi rapid controlul asupra avionului lor!”, a subliniat el.