DISTRIBUIȚI
yahoo news

Preşedintele american Donald Trump susţine că alegătorii de culoare nu îl vor vota pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, posibilul său contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2020, transmite DPA, potrivit agerpres.

Luni, pe drumul de întoarcere din vizita în Japonia, Trump a scris mai multe mesaje pe Twitter, în care reaminteşte că Biden a sprijinit în 1994, când era senator, o lege care impunea pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru anumiţi recidivişti ajunşi la a treia condamnare.


Citeşte şi: Atac cu cuţitul în Japonia: 2 morţi şi 16 răniţi, majoritatea copii – FOTO/VIDEO

„Oricine e asociat cu Legea Penală din 1994 nu va avea nicio şansă de a fi ales”, a scris preşedintele. „În special, africano-americanii nu vor putea să voteze pentru tine”, a adăugat el.

Trump a renunţat la atitudinea dură faţă de infracţiuni şi a continuat, folosind ca de obicei majuscule şi porecla pe care i-a dat-o de mai multă vreme lui Biden: „Eu, pe de altă parte, am fost răspunzător pentru Reforma Justiţiei Penale, care are un sprijin fantastic, şi am ajutat la remedierea Legii rele din 1994… Aceasta a fost o perioadă neagră în Istoria Americii, dar şi-a cerut scuze Joe Somnorosul? Nu!”.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe şi mai mulţi purtători de cuvânt ai campaniei electorale a lui Biden nu a răspuns, luni, la solicitările de a comenta mesajele preşedintelui.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski se duce pe linia frontului din estul Ucrainei

DPA reaminteşte că Trump a cerut pedeapsa cu moartea pentru un grup de adolescenţi hispanici şi de culoare, condamnaţi pe nedrept pentru violarea unei femei în Central Park din New York. În 1989, el a publicat în toate cele patru ziare newyorkeze o reclamă care cerea „REINTRODUCEŢI PEDEAPSA CU MOARTEA, ADUCEŢI-NE ÎNAPOI POLIŢIA”. „Vreau să îi urăsc pe aceşti tâlhari şi ucigaşi. Ar trebui obligaţi să sufere, iar când ucid, ar trebui executaţi pentru crimele lor”, mai scria în reclama respectivă. Sentinţa celor cinci tineri a fost anulată în 2002, iar ei au primit de la municipalitatea din New York despăgubiri de 41 de milioane de dolari, după ce un alt deţinut a recunoscut că el a comis violul.

Biden a fost criticat pentru susţinerea legii din 1994 şi de unii politicieni din interiorul Partidului Democrat cu care concurează pentru desemnarea candidatului la preşedinţie, inclusiv Kamala Harris, senatoare din statul California, care a declarat recent, la un miting electoral, că măsura respectivă „a contribuit la detenţia în masă din ţara noastră”.