DISTRIBUIȚI
TheHill

Un bărbat din statul Washington, în anii 50 de ani, cu probleme de sănătate de bază a devenit prima victimă a coronavirusului din Statele Unite, au anunțat reprezentanți ai Casei albe citați de Reuters, scrie mediafax.

Pacientul, care era bolnav cronic înainte de a contracta COVID-19, a murit la Spitalul EvergreenHealth din Kirkland, în apropiere de Seattle, iar oficialii nu au informații clare despre cum a fost expus la virus, a declarat Jeffrey Duchin, șeful departamentului de sănătate din Washington.


Citește și : Starea de urgență, declarată într-un oraș olimpic din Japonia din cauza epidemiei de coronavirus

 

Statul a înregistrat alte două cazuri „prezumtive” de coronavirus, la o unitate de îngrijire din Kirkland, unde peste 50 de rezidenți și personal ar putea prezenta simptome, a spus el.

Cele două cazuri la unitatea din Kirkland au fost o asistentă medicală de 40 de ani, care se află într-o stare satisfăcătoare, și o femeie de 70de ani, care locuia acolo și se află în stare gravă.

Primul deces din cauza coronavirusului din SUA vine după o săptămână de tulburări ale pieței bursiere și de creștere a îngrijorării în rândul oficililor de stat din domeniul sănătății și federali, deoarece virusul s-a răspândit în 46 de țări și a infectat peste 60 de persoane în Statele Unite.

Citește și : Noi proteste în Hong Kong. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de manifestanţi