DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, intenţionează să anunţe că va candida în scrutinul prezidenţial din anul 2024, dar ar putea întâmpina probleme în alegerile din cadrul Partidului Republican, afirmă surse citate de site-ul de ştiri Axios.com , potrivit mediafax.

Conform unor surse politice de la Washinton, Donald Trump ar putea anunţa candidatura pentru scrutinul din 2024 înainte de încheierea actualului mandat, în ianuarie 2020.


Citește și : Sri Lanka se pregăteşte să dea piept cu un alt ciclon puternic. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi!

Donald Trump a semnalat marţi, în cursul unui eveniment desfăşurat la Casa Albă, că vrea să candideze în 2024. „Au fost patru ani extraordinari. Încercăm să obţinem încă un mandat. Altfel, ne vedem peste patru ani”, a declarat Donald Trump, conform jurnalistului CNN Kaitlan Collins.

Donald Trump depune eforturi pentru menţinerea aliatei sale Ronna McDaniel în funcţia de preşedinte al Convenţiei Naţionale a Partidului Republican, pentru a se putea impune în cursa pentru desemnarea candidatului formaţiunii în scrutinul prezidenţial din 2024.

Însă Donald Trump ar putea avea concurenţă puternică în interiorul propriului partid, astfel că nu se ştie dacă va putea candida în 2024. „Vor fi obstacole cu care nu s-a mai confruntat până acum. Cred că va avea mai multe probleme decât îşi poate imagina. Nu îl va lăsa nimeni să treacă uşor prin scrutinul intern. Singura întrebare deschisă este dacă presa va renunţa ori nu la dependenţa de apariţiile lui, acest factor va fi determinant”, a declarat un politician republican.

Întrebat dacă se referă la riscurile apariţiei unor probleme politice, financiare ori judiciare, politicianul republican a răspuns afirmativ.

Citește și : Michel Barnier: Următoarele zile vor fi DECISIVE pentru un acord comercial cu UK

La sfârşitul lunii noiembrie, surse citate de cotidianul The Washington Post afirmau că Donald Trump le-a spus consilierilor că vrea să rămână o personalitate politică centrală în următorii ani şi să candideze din nou în 2024. Donald Trump ar putea anunţa candidatura pentru al doilea mandat de preşedinte înainte de sfârşitul acestui an sau în momentul învestirii în funcţie a preşedintelui Joseph Biden, pe 20 ianuarie 2021.

Un sondaj efectuat de Politico.com / Morning Consult la sfârşitul lunii noiembrie arăta că Donald Trump ar fi favorit pentru a fi desemnat candidat al Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.