DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump părea să recunoască joi faptul că Rusia l-a ‘ajutat’ să fie ales la Casa Albă, insistând în acelaşi timp că nu a fost deloc implicat în aceasta, potrivit France Presse, potrivit agerpres.

Miliardarul republican susţinea până acum că victoria sa în alegerile din 2016 se datorează lui însuşi, minimalizând impactul interferenţei ruse în campania prezidenţială din SUA.


Citește și : Fidesz-ul lui Orban ‘nu prea ar vrea’ o alianţă cu Salvini în Parlamentul European

‘Rusia, Rusia, Rusia! Doar atât am auzit de la începutul acestei vânători de vrăjitoare!’, a scris el într-un mesaj pe Twitter, a doua zi după declaraţia procurorului special Rober Mueller, responsabil de ancheta privind suspiciunile de complicitate a echipei de campanie a magnatului imobiliar cu Moscova şi ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA.

‘Şi astăzi Rusia a dispărut pentru că nu am avut nimic de-a face cu faptul că Rusia m-a ajutat să fiu ales’, afirmă în postarea sa Donald Trump, citat de AFP, denunţând încă o dată ‘hărţuirea preşedintelui’.

În prima sa declaraţie publică despre ancheta care a durat 22 de luni, Robert Mueller a explicat miercuri că investigaţiile sale ample nu l-au absolvit pe Donald Trump de orice suspiciune de obstrucţionare a justiţiei, dar numai Congresul este în măsură să pună sub acuzare un preşedinte în exerciţiu.

Citește și : Guterres: ‘Europa trebuie să rămână unită pentru a evita un nou război rece’