DISTRIBUIȚI

Trump Organization, compania preşedintelui american Donald Trump se gândeşte să vândă contractul de închiriere al Hotelului Trump de la Washington, au declarat vineri două surse la curent cu aceste deliberări pentru The Washington Post (WP), scrie news.ro .

Cele două surse au declarat sub protecţia anonimatului, deoarece nu au fost autorizate să facă publice aceste planuri, că Trump Organization a angajat compania JLL în acest sens.


Citește și : Un lider politic german solicită reexaminarea rolului Turciei în cadrul NATO

Hotelul Trump de la Washington se află în centrul unor controverse de la instalarea miliradarului newyorkez la Casa Albă, întrucât magnatul în domeniul imobiliar continuă să fie proprietarul companiei care gestionează hotelul, antrenând acuzaţii de conflicte de interese.

Trump este acuzat într-o serie de procese de încălcarea prevederii Constituţiei care interzice preşedinţilor să primească bani de la guverne străine (”emoluments clause”), în urma faptului că oficiali străini se cazează la hotel.

Trump Organization a închiriat clădirea respectivă – fostul Pavilion al Biroului Poştei – de la Administraţia Serviciilor Generale, însă contractul de închiriere permite vânzarea închirierii în anumite condiţii.

Citește și : Justiția franceză respinge un recurs al lui Marine Le Pen, caricaturizată în revista Charlie Hebdo

Contactată de WP, Trump Organization nu a comentat imediat aceste informaţii.

Ziarul The Wall Street Journal (WSJ) a scris primul despre această posibilă vânzare.

”Oamenii se opun ca noi să câştigăm atâţia bani la hotel, iar de aceea am putea vinde”, a declarat Eric Trump pentru WSJ.