DISTRIBUIȚI
cnn

Preşedintele Donald Trump a dispus miercuri o înăsprire substanţială a sancţiunilor împotriva Iranului, după atacul cu drone efectuat sâmbătă asupra unor instalaţii petroliere în Arabia Saudită, pentru care Washingtonul acuză Teheranul, deşi Iranul a negat orice implicare, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Tocmai i-am ordonat secretarului Trezoreriei să înăsprească substanţial sancţiunile împotriva statului iranian”, a anunţat preşedintele SUA pe Twitter, fără alte detalii.


Citește și : Zeci de elevi CARBONIZAȚI într-o școală din Liberia

Aceste sancţiuni se adaugă celor deja impuse de Washington împotriva Iranului după ce în mai 2018 Trump a retras SUA din acordul privind dosarul nuclear iranian, acord despre care liderul de la Casa Albă a estimat că nu este suficient pentru a împiedica Iranul să obţină bomba atomică.

Donald Trump a părut în ultimele zile mai puţin categoric decât unii dintre miniştrii săi asupra responsabilităţii Iranului în atacurile din Arabia Saudită, dar a confirmat că, din punctul de vedere al SUA, principalul suspect este Iranul şi că SUA sunt pregătite să riposteze, dispunând de mai multe ”opţiuni” în acest sens.

Citește și : Parlamentarii europeni resping orice acord Brexit fără o clauză ‘backstop’