DISTRIBUIȚI
Republican presidential candidate Donald Trump is introduced during the CNN presidential debate at The Venetian Las Vegas on December 15, 2015 in Las Vegas, Nevada. (Ethan Miller/Getty)

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat la un miting electoral că o treime din americani consideră presa „știrilor false” drept „dușmanul poporului”, un sondaj recent arătând că 48% din simpatizanţii Partidului Republican și doar 12% din simpatizanţii democraţi sunt de acord cu această afirmație.

Trump a afirmat miercuri seară la un miting electoral în Florida că el a „condamnat cu fermitate ura și bigotismul”, dar presa nu a menționat asta, relatează postul BBC, conform mediafax.


Citeşte şi: Italia nu va face cu UE un schimb de concesii privind bugetul

„Dar mass-media nu vrea să audă povestea ta, nu e povestea mea, e povestea ta”, a declarat liderul american, adăugând că „de asta, 33% din oamenii din această țară cred că (presa) știrilor false este de fapt, și nu-mi place să spun asta, dușmanul poporului”.

Liderul de la Casa Albă nu a menționat vreo sursă pentru această cifră, însă un sondaj realizat în august de compania Ipsos indică faptul că 48% din simpatizanţii Partidului Republican și și doar 12% din simpatizanţii democraţi sunt de acord cu această afirmația.

Pe de altă parte, 85% din respondenţi, inclusiv simpatizanţi republicani şi democraţi, au fost de acord cu afirmaţia că „libertatea presei este esenţială pentru democraţia americană”.

Citeşte şi: SUA critică Cuba pentru nerespectarea drepturilor omului