DISTRIBUIȚI

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că nu va aproba derogări pentru produsele Apple sau componente ale lor care sunt realizate în China, cerând companiei de tehnologie să-şi fabrice dispozitivele în SUA, informează DPA, scrie agerpres.

„Apple nu va primi derogări de la tarife (…) pentru părţile Mac Pro fabricate în China. Fabricaţi-le în SUA, fără tarife!”, a cerut Trump într-o postare pe Twitter.


Citește și : Salvini cere un acord european de repartizare a migranţilor blocaţi pe o navă a Gărzii de Coastă italiene

Potrivit unui raport recent al USTR, agenţia guvernamentală responsabilă pentru politici comerciale, Apple a declarat că este dependentă de reţelele sale de aprovizionare din China pentru părţi-cheie, pe fondul războiului comercial în curs între cele două cele mai mari economii globale.

Comentariile lui Trump survin în timp ce Statele Unite şi China urmează să reia negocierile săptămâna viitoare la Shanghai asupra războiului lor comercial. Consilierul economic al lui Trump, Larry Kudlow, a declarat vineri pentru postul de televiziune CNBC că speră că discuţiile ar permite o reluare a negocierilor.

Citește și : Cel puțin 103 persoane, ucise în ultimele 10 zile în Siria (ONU)

În urma unei întâlniri între Trump şi preşedintele Xi Jinping la un summit G20 la sfârşitul lunii iunie, părţile au făcut o pauză în conflictul lor comercial şi au promis să nu ridice noi bariere, dar tarifele impuse în ultimul an rămân în vigoare.