DISTRIBUIȚI
cnn

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat că ar putea interzice ascultarea conversaţiilor sale cu lideri străini de către funcţionari ai Administraţiei de la Washington sau de către agenţii serviciilor de informaţii, informează publicaţia The Hill, potrivit mediafax.

Întrebat în cursul unui interviu radiofonic de ce ascultă atâţia oameni conversaţiile telefonice ale preşedintelui, Donald Trump a răspuns: „Asta au făcut de ani întregi. Când suni un lider străin, oamenii ascultă. Aş putea opri această parctică în totalitate. Aş putea-o opri în totalitate”.


Citeşte şi: Venezuela îşi trimite armata la graniţa cu Columbia

Oficialii din cadrul Casei Albe ascultă de obicei conversaţiile preşedintelui cu lideri străini. Donald Trump a fost vizat de procedura demiterii din cauza unei conversaţii pe care a avut-o în iulie 2019 cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Alexander Vindman, membru al Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a depus mărturie în Camera Reprezentanţilor în cadrul investigaţiei.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, l-a inculpat pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump a fost suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Donald Trump a fost achitat de Senatul SUA, aflat sub controul Partidului Republican.

Citeşte şi: Secretarul american al Justiţiei critică Twitter-urile lui Trump: ‘Îmi fac munca imposibilă!’