DISTRIBUIȚI
Vox

Preşedintele american Donald Trump nu are ”nicio problemă” cu publicarea integrală a raportului Mueller privind ancheta rusă, a declarat luni Casa Albă, relatează AFP, scrie Agerpres.

”Cred că preşedintele nu are nicio problemă cu aceasta. El este mai mult decât mulţumit că tot ce are legătură cu această problemă este făcut public, deoarece ştie exact ce s-a întâmplat şi ce nu s-a întâmplat şi, sincer, toată America ştie acum aceasta”, a declarat pentru NBC purtătorul de cuvânt al executivului, Sarah Sanders.


Citește și : Igor Dodon convoacă partidele parlamentare pentru formarea unei coaliţii de guvernare

Ministrul american al Justiţiei, Bill Barr, a emis duminică un rezumat de patru pagini al raportului procurorului special Robert Mueller, care respinge orice legătură între campania pentru alegerile din SUA din 2016 şi Rusia. Dar raportul în întregime rămâne confidenţial.

Concluziile anchetei desfăşurate timp de aproape doi ani de echipa procurorului special Robert Mueller, descrisă în mod repetat de preşedintele Trump ca o „vânătoare de vrăjitoare”, constată absenţa unor elemente care să dovedească existenţa unei înţelegeri sau a unei coordonări între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova în scrutinul prezidenţial din 2016, au transmis duminică agenţiile de presă internaţionale.

Principalele rezultate ale investigaţiei sunt cuprinse într-o scrisoare de patru pagini adresată duminică Congresului de Procurorul general William Barr, care a primit vineri raportul.

Citește și : Jens Stoltenberg reiterează angajamentele NATO pentru aderarea Georgiei