DISTRIBUIȚI
Know Your Meme

Preşedintele american, Donald Trump, nu are planuri să se întâlnească cu familia lui Jacob Blake, un afro-american grav rănit de poliţie la Kenosha, în cursul vizitei sale marţi în acest oraş din statul Wisconsin, a informat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, citată de AFP, potrivit agerpres.

„La ora actuală, programul (preşedintelui SUA) este de a se întâlni cu forţele de ordine locale, cu proprietarii de magazine şi de a examina pagubele”, a spus presei Kayleigh McEnany.


Citește și : Trump ameninţă că va trimite forţele federale de aplicare a legii în Portland

Casa Albă a luat contact, „pe de o parte cu pastorul, iar pe de altă poarte direct cu familia” lui Jacob Blake, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

„Preşedintele vine în acest oraş pentru a-i susţine pe americanii îndureraţi”, a explicat Kayleigh McEnany.

Jacob Blake, 29 de ani, a fost grav rănit pe 23 august la Kenosha când poliţiştii au încercat să îl reţină. În timp ce încerca să se urce în maşina sa, unul dintre agenţi l-a împuşcat în spate de şapte ori de la mică distanţă, potrivit unei înregistrări video a scenei.

Internat într-un spital de la periferia oraşului Milwaukee, în Wisconsin, el este paralizat la picioare.

La Kenosha, trei nopţi de proteste au urmat incidentului, emblematic în opinia manifestanţilor împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei contra minorităţii de culoare.

Citește și :  Spania a raportat peste 23.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele trei zile

Mai multe cartiere ale oraşului au fost scena confruntărilor cu poliţia. Maşini şi magazine au fost incendiate sau distruse, în special în centru.

Tensiunea a culminat când un tânăr de 17 ani a deschis focul marţi, în circumstanţe neelucidate, asupra a trei manifestanţi, făcând doi morţi.

Arestarea miercuri a presupusului agresor a instalat un calm precar în micul oraş de pe malul lacului Michigan.