DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump şi-a manifestat nemulţumirea faţă de coordonatoarea executivului pentru combaterea pandemiei de COVID-19, dr. Deborah Birx, pe care a acuzat-o că a cedat presiunii opoziţiei democrate şi s-a arătat prea pesimistă în legătură cu pandemia, potrivit AFP, scrie agerpres.

Dr. Birx a declarat duminică la canalul CNN că SUA au intrat într-o ‘nouă fază’ a crizei sanitare şi că locuitorii din zonele rurale ale ţării – de departe cea mai lovită de COVID-19 pe plan mondial – nu sunt în siguranţă.


Citește și : Cazurile la nivel global de COVID-19 au depăşit 17,8 de milioane, cu o creştere puternică în Columbia (OMS)

‘Deborah a muşcat momeala şi ne-a lovit. Patetică!’, a comentat Donald Trump luni pe Twitter.

Miliardarul american a apreciat că dr. Brix, însărcinată să coordoneze răspunsul Casei Albe faţă de pandemia de coronavirus, a adoptat un ton alarmist după ce a fost atacată de lidera opoziţiei democrate, Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

‘Preşedintele răspândeşte dezinformarea cu privire la virus, iar ea (dr. Birx) este portavocea sa’, a denunţat Pelosi la canalul ABC.

Casa Albă părea la început că îşi apără specialista. ‘Este extrem de iresponsabil din partea dnei Pelosi să o submineze constant pe dr. Birx şi să insufle neîncredere faţă de ea în rândul publicului’, a reacţionat Alyssa Farah, directorul pentru comunicare al executivului american, într-un tweet.

Donald Trump a adoptat însă luni un ton diferit.

Citește și : Protestele din Israel îl ‘distrează’ pe Benjamin Netanyahu, susţine fiul său

‘Nancy Pelosi nebuna a spus lucruri oribile despre dr. Deborah Birx şi a atacat-o pentru că ea a fost prea pozitivă cu privire la munca pe care noi o facem pentru combaterea virusului chinez. Pentru a-i răspunde lui Nancy, Deborah a muşcat momeala şi ne-a lovit. Patetică!’, a spus el.

Preşedintele s-a distanţat deja de câteva săptămâni de imunologul Anthony Fauci, membru al celulei de criză a Casei Albe pentru pandemie. El a acuzat acest medic foarte respectat în SUA că este prea ‘alarmist’, iar săptămâna trecută a spus că, în opinia sa, este nedrept că nivelul de popularitate al medicului este semnificativ mai mare decât al lui.