DISTRIBUIȚI
Reuters

Președintele american Donald Trump a catalogat drept „ridicol” materialul publicat de site-ul Axois în care se susține că liderul de la Casa Albă ar fi propus utilizarea de bombe atomice pentru a opri uraganele înainte ca acestea să ajungă deasupra teritoriului Statelor Unite, potrivit mediafax.

„Materialul de la Axios că președintele Trump a vrut să arunce în aer uraganele mari cu arme nucleare înainte să ajungă la țărm este ridicol. Nu am spus niciodată asta. Doar mai multe știri false”, afirmă Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.


Citește și : Zeci de arestări la Hong Kong în cursul protestelor din weekend

În cursul unei ședințe despre amenințarea reprezentată de uragane, la care au participat și mai mulți oficiali militari de rang înalt, președintele american ar fi afirmat: „Înțeleg. Înțeleg. De ce nu le bombardăm cu arme atomice?”

„Încep să se formeze în largul coastelor Africii, când se deplasează deasupra Atlanticului, lansăm o bombă în centrul uraganului și îl perturbăm. De ce nu putem face asta?”, ar fi adăugat Donald Trump.

Potrivit surselor citate de Axios, unul dintre oficiali ar fi răspuns la propunerea liderului de la Casa Albă că vor studia această ipoteză.

Donald Trump ar fi menționat această ipoteză și într-o conversație cu un oficial de rang înalt din cadrul administrației sale, a transmis Axios, care a precizat că discuția ar fi fost înregistrată într-un memoriu din 2017 al Consiliului Național de Securitate de la Washington.

Citește și : Trump a sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor pentru a le împiedica să lovească teritoriul SUA