DISTRIBUIȚI
Republican-American

Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi că Partidul Republican nu îşi va mai ţine convenţia naţională la Charlotte, în Carolina de Nord, din cauza măsurilor cerute de guvernatorul acestui stat, Roy Cooper, un democrat, pentru a se evita răspândirea coronavirusului, transmit DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Evenimentul era programat să aibă loc la sfârşitul lui august şi să marcheze învestirea triumfală a lui Donald Trump drept candidat al republicanilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie.


Citește și: Justin Trudeau a ezitat îndelung să răspundă la o întrebare legată de Trump

‘Plănuisem de mult timp să avem Convenţia Naţională Republicană în Charlotte, Carolina de Nord, un loc pe care îl iubesc’, a scris Trump pe Twitter.

‘Acum, guvernatorul Roy Cooper şi reprezentanţii lui refuză să garanteze că putem folosi Spectrum Arena’, a adăugat el, precizând că republicanii caută acum un alt stat care să găzduiască întrunirea.

Într-o scrisoare adresată puţin mai devreme conducerii republicane şi postată de Twitter, Roy Cooper afirma că această convenţie, la care erau aşteptaţi 19.000 de delegaţi, va putea avea loc doar dacă vor fi instituite restricţii care să oprească răspândirea coronavirusului.

O conferinţă de partid fără măsuri de precauţie precum purtarea de măşti sau prezenţa unui număr redus de participanţi pare, în condiţiile actuale, ‘foarte improbabilă’, a scris guvernatorul.

În SUA, fiecare stat decide pe cont propriu ce restricţii împotriva coronavirusului aplică şi când vor fi acestea ridicate.

Totuşi, în prezent se consideră improbabil ca evenimente de mare amploare să se poată desfăşura, având în vedere că participanţii nu pot păstra o distanţă sigură.

Citește și: Trump este criticat pentru o poză cu BIBLIA în mână

Trump a respins ideea organizării conferinţei în mediul online.

În ce-i priveşte pe democraţi, aceştia şi-au amânat convenţia programată între 17-20 august la Milwaukee, lăsând deschisă posibilitatea unui alt format. Fostul vicepreşedinte american Joe Biden este prezumtivul candidat al Partidului Democrat la scrutinul din noiembrie.