DISTRIBUIȚI
AFP

Operaţiunea militară americană în care liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi s-a sinucis este mai importantă decât cea în care a fost ucis liderul Al-Qaida Osama ben Laden în 2011, în Paksitan, în timpul administraţiei democratului Barack Obama, apreciază Donald Trump, relatează The Associated Press, potrivit news.ro .

Trump a prezentat duminică, într-un discurs către naţiune, la Casa Albă, detalii despre opraţiunea din Siria în care a fost eliminat al-Baghdadi.


Citește și : Papa Francisc deplânge ‘faţa desfigurată’ a Amazoniei la sfârşitul unui sinod la Vatican

Locatarul Casei Albe recunoaşte importanţa morţii lui Osama ben Laden, însă el consideră că vestea morţii lui Abu Bakr al-Baghdadi este şi mai importantă.

Trump consideră că ben Laden a devenit un nume mondial în terorism la nivel global după atentele teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Însă al-Baghdadi şi-a făcut un astfel de nume prin construirea ”califatului” SI.

Trump a precizat că analize ADN efectuate la faţa locului atacului au condirmat că al-Baghdadi a fost ucis în această operaţiune militară americană.

El a prezentat duminică detalii ample despre această misiune, într-o intervenţie televizată din ”Sala dimplomatică”, la Casa Albă.

El a precizat că surparea tunelului în care Abu Bakr al-Baghdadi şi-a detonat centura explozivă a îngreunat accesul la corpul acestuia.

Însă americanii au înlăturat obstacolele şi au putut, astfel, să confirme identitatea liderului SI.

Citește și : Trump CONFIRMĂ: Liderul islamist Baghdadi a murit

Trump a precizat că participanţii la operaţiune ”au adus părţi din corp” cu ei, în pofida faptului că ”nu mai rămăsese mare lucru” din cadavrul lui al-Baghdadi.

”Ei au ADN-ul său. Mai mult decât voiau”, a declarat locatarul Casei Albe