DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump i-a transmis fostului candidat republican la preşedinţie Mitt Romney că ar trebui să se concentreze pe securitatea la graniţe. Comentariile lui Trump vin după ce Romney l-a descris pe preşedinte ca fiind lipsit de caracter, scrie BBC, potrivit news.ro .

Romney, care a pierdut alegerile din 2012 în faţa lui Barack Obama, a sugerat într-un editorial publicat în Washington Post că Trump nu este potrivit ca preşedinte.


„Vor apărea întrebări, este el un Flake?”, a scris Trump pe Twitter, făcând referire la Jeff Flake, un senator republican care se va retrage şi l-a atacat pe preşedinte anul trecut.

Citește și : Jeremy Hunt: Premierul May va găsi o cale de a trece prin parlament acordul referitor la Brexit

„Aş prefera ca Mitt să se concentreze pe securitatea de la graniţe şi pe multe alte lucruri unde poate fi folositor. Eu am câştigat, el nu. Ar trebui să fie bucuros pentru toţi republicanii. Fii un coechipier bun şi câştigă!”, a adăugat Trump.

Într-un articol publicat în Washington Post marţi seara, Romney a afirmat că mandatul lui Trump „a luat-o în jos” în decembrie şi a dat vina pe preşedinte pentru demisiile secretarului Apărării Jim Mattis şi a lui Jjhon Kelly, şeful sfaff-ului de la Casa Albă.

„Numirea unor persoane cu mai puţin experienţă, abandonarea aliaţilor care luptă alături de noi şi afirmaţiile fără nicio bază ale preşedintelui conform cărora America a fost „fraieră” în afacerile internaţionale, toate acest lucruri îi definesc mandatul”, a scris el.

„Per total, conduita sa în ultimii doi ani, în special acţiunile sale din această lună, arată că preşedintele nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor pentru această funcţie”, a precizat Romney.

Articolul redactat de Romney a fost comentat în presa americană. New York Times consideră că mare parte din eseu “sună ca şi cum urmează să candideze contra lui Trump”.
Managerul lui Trump pentru alegerile din 2020, Brad Parscale, a afirmat că Romney este gelos pe preşedinte.

Citește și : Explozie într-un bloc de locuinţe în Rusia: bilanţul a crescut la 21 de morţi

În timpul campaniei din 2016, Romney a declarat că Trump nu are „temperamentul sau judecata necesare pentru a fi preşedinte” iar Trump l-a numit pe Trump expert în a eşua în momentele importante.

Romney l-a criticat în trecut pe Trump şi pentru faptul că a numit presa „duşmanul poporului” precum şi pentru răspunsul său faţă de un marş al extremiştilor de dreapta în Charlottesville.