DISTRIBUIȚI
CricShots.com

Prim-ministrul Indiei Narendra Modi a primit o invitaţie din partea preşedintelui SUA Donald Trump pentru a participa la următorul summit al G7, a informat marţi ministerul de externe indian, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În cadrul unei conversaţii telefonice, premierul Modi i-a comunicat preşedintelui american că India ar fi încântată de o colaborare cu Statele Unite şi cu alte ţări pentru a asigura succesul următorului summit al G7, se arată într-un comunicat al ministerului de externe de la New Delhi.


Citește și : Demisie în guvernul bosniac după dezacorduri privind migraţia

Preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă că amână până în septembrie summitul G7 programat să se desfăşoare la sfârşitul lunii iunie la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, reuniune la care şi-a exprimat dorinţa de a invita Australia, Rusia, Coreea de Sud şi India.

Liderul de la Casa Albă a comunicat dorinţa de a extinde numărul participanţilor la reuniunea G7.

„În acest context, el l-a invitat pe prim-ministrul Modi să participe la următorul summit G7 care va avea loc în SUA”, conform sursei citate.

Citește și : Michelle Bachelet: Pandemia şi manifestaţiile scot în evidenţă ‘discriminările rasiale endemice’

În cadrul discuţiei telefonice, cei doi lideri au avut un schimb de opinii despre situaţia COVID-19 din cele două ţări, despre confruntarea dintre India şi China referitoare la graniţa comună, precum şi despre necesitatea reformării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În timpul convorbirii telefonice, preşedintele Trump a amintit vizita întreprinsă în India în luna februarie, iar premierul Modi a evidenţiat faptul că această vizita istorică a adus un nou dinamism în relaţia bilaterală.