DISTRIBUIȚI
AP

Donald Trump l-a criticat îndelung pe succesorul său democrat şi şi-a reiterat acuzaţiile nedovedite de fraudă electorală în timp ce ţinea un toast la o nuntă organizată sâmbătă la clubul său din Mar-a-Lago, Florida, potrivit unui video difuzat de site-ul american TMZ, relatează AFP, potrivit agerpres

„Situaţia de la frontieră este intolerabilă, este mai rău decât s-a văzut vreodată. Iar ceea ce vedeţi acum, înmulţiţi cu zece”, le-a spus fostul preşedinte apropiaţilor celor doi miri, în clubul de lux pe care l-a ales drept reşedinţă după plecarea de la Casa Albă.


Citește și : Irakul dă ÎNAPOI Kuwaitului bunurile şi documentele furate în timpul invaziei din 1990

„Copiii trăiesc în condiţii sordide”, a spus el, referindu-se la criza migraţiei cu care se confruntă Joe Biden. „Este un dezastru umanitar (…) şi asta va distruge ţara”, a adăugat Trump.

În februarie, peste 100.000 de migranţi au fost opriţi la frontiera cu Mexicul, din care aproape 10.000 de minori izolaţi, iar valul de sosiri s-a accelerat în martie.

Dacă adulţii singuri sunt retrimişi imediat în Mexic, o parte din familii şi toţi minorii neînsoţiţi sunt autorizaţi să rămână în SUA, creând tensiuni în structurile de primire.

Pe când era încă preşedinte, Donald Trump a fost puternic criticat pentru politica sa de „toleranţă zero” introdusă în 2018 şi care a dus la separarea copiilor de migranţi de părinţii lor, în sute de cazuri aceste familii nefiind încă reunite.

În afară de costumul de petrecere şi papion, stilul lui Trmp a reamintit de mitingurile sale de campanie, fostul preşedinte oprindu-se din când în când pentru a lăsa asistenţa să aplaude sau să râdă.

Citește și : Un deputat rus cere pedepse mai aspre pentru cei care-l INSULTĂ pe Putin

„Îmi duceţi deja dorul?”, i-a întrebat el apoi pe invitaţii la nuntă, care i-au răspuns cu ovaţii, după care şi-a reiterat acuzaţiile neprobate privind o fraudă electorală care l-a privat de o victorie în alegerile prezidenţiale.

„Este o fericire să fiu aici, să vă am invitaţi la Mar-a-Lago. Sunteţi un cuplu super, un cuplu frumos. Distraţi-vă bine”, le-a mai spus al 45-lea preşedinte american.