DISTRIBUIȚI
Fox News

Donald Trump Jr., fiul preşedintelui SUA, a obţinut un permis de vânătoare de urs grizzly în nord-vestul statului Alaska, în apropierea oraşului Nome, a declarat un oficial, potrivit Reuters, scrie news.ro .

Potrivit directorului Departamentului de Pescuit şi Vânătoare din Alaska, Eddie Grasser, au fost disponibile 27 de premise pentru persoane care nu sunt din regiune şi vor să vâneze un urs grizzly în peninsula Seward, iar doar trei persoane au depus cereri pentru a obţine permis, între care şi Trump Jr.


Citește și : Aproape 3.500 de civili ucişi în urma războiului din Afganistan în 2019 (ONU)

Statul acordă periodic permise de vânătoare de urşi şi de alte animale din diverse regiuni. Câştigătorii sunt aleşi prin tragere la sorţi şi de obicei numărul cererilor este mult mai mare decât cel al permiselor disponibile.

“Primim mii de cereni. Totul depinde de şansă, la desemnarea câştigătorilor”, a afirmat Grasser.

Însă în cazul permisului obţinut de fiul preşedintelui, concurenţa a fost mică, iar 24 de premise au rămas fără posesori.

Pentru a vâna în regiunea Nome, Trump va trebui să plătească o taxă de nerezident de 1.000 de dolari şi să achite 160 de dolari pentru permisul de nerezident de vânătoare.

Citește și : Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Coreea de Sud a ajuns la 433