DISTRIBUIȚI

Gruparea Statul Islamic a fost învinsă „100%” în Siria, a afirmat vineri preşedintele american Donald Trump, arătându-le jurnaliştilor hărţi cu regiuni controlate în trecut de organizaţia teroristă, relatează AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

„Califatul teritorial al Statului Islamic a fost eliminat 100%” din Siria, a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o discuţie cu jurnaliştii în timpul deplasării cu Trump spre Florida.


Citește și : Un sirian, presupus jihadist implicat în execuţii în Siria, a fost arestat în Ungaria

După ce a ajuns la West Palm Beach, Trump a arătat o hârtie cu două hărţi ale Siriei – una în care cu cerneală roşie erau marcate teritoriile controlate de Statul Islamic înainte de venirea sa la putere şi una fără nimic roşu.

„Aici era ISIS (Statul Islamic – n.r.) şi aici este ce avem acum”, a spus Trump, arătând spre zona fără nicio porţiune roşie ocupată de gruparea jihadistă.

Citește și : „Totul este posibil” până la noua dată-limită a Brexitului: un acord, o amânare lungă sau revocarea articolului 50 (Tusk)

„Puteţi păstra harta. Felicitări”, le-a spus el jurnaliştilor coborând din avionul prezidenţial Air Force One, înainte de a ajunge la reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, în Florida.

Anterior, Trump scrisese pe Twitter că Statul Islamic „foloseşte internetul aproape mai bine ca oricine, însă toate persoanele sensibile la propaganda ISIS ştiu că ei sunt învinşi sever la toate nivelurile”.

„Nu e nimic de admirat la ei. Ei vor încerca întotdeauna să arate o rază de speranţă, dar sunt înfrânţi şi abia mai respiră. Gândiţi-vă la asta înainte de a vă distruge viaţa şi pe cea a familiei voastre!”, a mai scris el.