DISTRIBUIȚI
The Globe Post
U.S. President Donald Trump listens as South Korean President Moon Jae-in delivers a statement from the Rose Garden after meetings at the White House in Washington, U.S. June 30, 2017. REUTERS/Jim Bourg

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că îşi va susţine discursul anual privind Starea Uniunii în Congres la 29 ianuarie, în ciuda blocajului actual al administraţiei (‘shutdown’), relatează DPA, potrivit agerpres.

Trump a făcut acest anunţ într-o scrisoare către Nancy Pelosi, rivala sa politică şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor.


Citește și : Brexit: UE speră că Londra va prezenta ”piste spectaculoase” pentru a se ajunge la deblocarea crizei

Trump a spus că răspunde la invitaţia lui Pelosi de a susţine discursul. Totuşi, de când a fost transmisă invitaţie, guvernul federal a intrat în blocaj în contextul în care republicanii lui Trump sunt în dispută cu democraţii lui Pelosi în legătură cu finanţarea zidului de frontieră dorit de preşedinte.

Pelosi a recomandat ca discursul să nu aibă loc în timpul ‘shutdown’-ului.

„Ar fi foarte trist pentru ţara noastră dacă discursul despre Starea Uniunii nu va fi susţinut la timp, conform programului, şi, foarte important, în locul stabilit!”, a precizat Trump în scrisoarea sa.

Citește și : Merkel, discurs ferm la Davos de apărare a ordinii multilaterale postbelice