DISTRIBUIȚI
Twiiter

Donald Trump a anunţat miercuri că săptămâna viitoare îşi va relua vizitele în Statele Unite şi că este nerăbdător să ţină mitinguri electorale „nebune” imediat ce va fi posibil, notează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele le-a spus jurnaliştilor că se „bucură” să meargă „în Arizona” săptămâna viitoare, prima sa vizită prin Statele Unite de când pandemia de coronavirus a oprit activitatea ţării.


Citește și: Un elicopter canadian din forţele NATO a dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia

Deplasarea sa în acest stat din Vestul SUA este consacrată relansării ţării a cărei economie a fost pusă la pământ de coronavirus. Nu va exista un miting de campanie, „deoarece este încă prea devreme” pentru evenimente în stadioane pline, a explicat miliardarul republican de la Casa Albă.

În luptă pentru al doilea mandat contra democratului Joe Biden, Donald Trump şi-a exprimat speranţa că va ţine din nou adunări „într-un viitor nu prea îndepărtat”.

„Sper că vom putea face frumoase mitinguri ca în trecut de 25.000 de persoane unde să înnebunim cu toţii pentru că ne iubim ţara”, a pledat el.

Donald Trump a spus că nu-şi poate imagina un miting unde trei sferturi din scaune să fie goale.

„Nu ar fi frumos să vezi aşa ceva”, a subliniat preşedintele american.

El a precizat că va merge „foarte curând” în Ohio, un stat-cheie în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

În cursul unei reuniuni cu responsabili ai industriei americane, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite a jucat cartea optimismului, insistând asupra faptului că prima putere economică a lumii îşi va reveni rapid din această criză.

Citește și : Comisia Europeană propune măsuri pentru a oferi ajutor şi flexibilitate sectorului transporturilor

El a prezis că pericolul coronaviruslui se va reduce de la sine şi că SUA sunt echipate pentru a stinge „tăciunii” rămaşi.

„Doresc să revin la o economie în plină desfăşurare, cu sau fără vaccin, dar bineînţeles vom aştepta ca să plece. Va pleca”, a dat asigurări Donald Trump pe tema coronaviruslui.

„Va pleca, se va duce, va fi eradicat”, a susţinut el, fără să precizeze cum.