DISTRIBUIȚI
youtube.com

Donald Trump a înregistrat un mesaj de susţinere a opozanţilor avortului care au defilat vineri la Washington cu ocazia celui de-al 46-lea ”Marş pentru viaţă”, relatează Reuters, scrie news.ro .

”În calitate de preşedinte, voi apăra întotdeauna primul dreptul Declaraţiei noastre de Independenţă – dreptul la viaţă”, a declarat preşedintele, în opinia căruia acesta se aplicăde asemenea ”copiilor care urmează să se nască”.


Citește și : Trump: Cohen „minte în scopul obţinerii reducerii condamnării la închisoare”

Vicepreşedintel Mike Pence a urcat pe scena adunării, unde a prezentat înregistrarea video filmată în Biroul Oval de către cel pe care l-a catalogat drept preşedintele ”cel mai pro-viaţă” din istoria Statelor Unite.

Înainte să se lanseze în politică, magnatul în domeniul imobiliar se declara în favoarea dreptului la avort, recunoscut în 1973 de către Curtea Supremă.

În campania din 2016, Donald Trump a promis să-i numească pe judecătorii Neil Gorsuch şi Brett Kavanaugh la Curtea Supremă pentru ca cea mai înaltă jurisdicţie americană să fie dominată de conservatori şi să revină asupra hotărârii din 1973.

Citește și : Camera Reprezentanţilor va verifica dacă Trump l-a îndemnat pe Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia