DISTRIBUIȚI
Euronews

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că Iranul plănuia atacuri împotriva a patru ambasade americane în momentul în care generalul Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui atac al forțelor americane, informează site-ul agenției de presă Reuters, scrie agerpres.

Liderul de la Casa Albă nu a menționat toate cele patru ambasade care ar fi urmat să fie ținta unor atacuri planificate de către Iran, însă a făcut referire la Ambasada Statelor Unite de la Bagdad.


Citește și : Trump sugerează că ar fi trebuit să primească Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2019

„Pot să vă spun că, cel mai probabil, Ambasada de la Bagdad (urma să fie atacată, n.r.). Pot să vă spun că bănuiesc că ar fi fost vizate patru ambasade”, a spus Trump pentru Fox News.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Ca reacție, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra forțelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineții de miercuri, „ca represalii pentru atacul cu drone americane” asupra unui comandant iranian a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

Citește și : Irlanda de Nord: Acord între republicani şi unionişti privind încetarea blocajului politic