DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Casa Albă, conform afirmaţiilor a doi oficiali UE, scrie Politico, potrivit news.ro .

Trump i-a trimis invitaţia lui Juncker vineri şi doreşte ca cei doi să discute despre piaţa de schimb, o sursă de tensiuni între Bruxelles şi Washington din cauza noilor taxe pentru importurile de oţel şi aluminiu impuse de Trump, lucru care a dus la contramăsuri din partea UE.


Citește și : Ministrul american al apărării, Jim Mattis, redus la situaţia de a pune în aplicare decizii pe care le dezaprobă

Invitaţia a fost trimisă înainte ca fabrica americană de motociclete Harley-Davidson să anunţe că îşi va muta o parte din producţie în afara SUA pentru a evita taxele UE.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că este prea devreme pentru pregătiri privind vizita lui Juncker: „Nu avem stabilită o dată încă pentru vizita preşedintelui în SUA”.

Juncker s-a oferit, în timpul unui summit G7, să călătorească în SUA pentru a ajunge la un acord privind piaţa de schimb.

Juncker le-a transmis recent membrilor parlamentului regional din Bavaria că în timpul summit-ului G7, Trump i-ar fi spus: „Jean-Claude, eşti un criminal brutal!”. Juncker a precizat că a considerat că Trump i-a făcut un compliment, deşi nu este „complet sigur”.

Citește și : Italia: Peste cinci milioane de persoane se aflau într-o sărăcie absolută în 2017 (statistică)