DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump, pus sub acuzaţie miercuri de Camera Reprezentanţilor, este invitat să-şi susţină tradiţionalul discurs privind Starea Uniunii, la 4 februarie, a anunţat vineri preşedinta democrată a Camerei, Nancy Pelosi, informează AFP, scrie agerpres.

„În spiritul respectului faţă de Constituţia noastră, vă invit să vă susţineţi discursul privind Starea Uniunii, marţi, 4 februarie 2020”, a notat şefa democraţilor în Congres într-o scrisoare adresată preşedintelui Trump.


Citește și : Un fost deputat indian, condamnat la închisoare pe viaţă pentru viol, într-un caz de răsunet

Discursul va avea loc în Camera Reprezentanţilor, chiar acolo unde Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru „abuz de putere” şi „obstrucţionarea Congresului” în dosarul ucrainean.

Democraţii consideră că Trump se face vinovat de ”abuz de putere” pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Biden, iar acuzaţia de ”obstrucţionare a Congresului” ar rezulta din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Votul de miercuri seară din Camera Reprezentanţilor, care a avut loc cu mai puţin de un an până la scrutinul prezidenţial, a fost un moment istoric. Doar alţi doi preşedinţi – Andrew Johnson în 1968 şi Bill Clinton în 1998 – au mai fost puşi sub acuzare. Republicanul Richard Nixon, aflat în centrul scandalului Watergate, a preferat să demisioneze în 1974 înainte de a fi supus unei astfel de proceduri.

Citește și : Rusia va efectua teste de ‘internet suveran’ pentru a combate ameninţările externe