DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, la Casa Albă, în zilele de 25 şi 26 martie, a comunicat miercuri preşedinţia SUA, reafirmând relaţiile apropiate dintre cei doi lideri, notează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

Anunţul a survenit la scurt timp după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a aterizat miercuri la Tel Aviv, unde se va întâlni cu premierul israelian.


Citește și : Parisul respinge iniţiativa lui Trump privind eventuala admitere a Braziliei în NATO

‘Preşedintele şi prim-ministrul vor discuta despre interesele comune şi acţiunile ţărilor lor în Orientul Mijlociu, cu prilejul unei întâlniri de lucru pe 25 martie’, precizează comunicatul Casei Albe.

Marţi seară, preşedintele american va fi gazda unui dineu în onoarea premierului israelian.

Netanyahu se deplasează în SUA pentru conferinţa anuală a Comitetului de Afaceri Publice Americano-Israeliene (AIPAC), cu două săptămâni înaintea alegerilor legislative din Israel de pe 9 aprilie.

Citește și : Heiko Maas despre ameninţările SUA privind Huawei: Germania nu se va lăsa şantajată şi nici nu are nevoie de sfaturi

‘Relaţiile cu Statele Unite nu au fost niciodată atât de puternice’, a declarat Netanyahu într-un discurs rostit miercuri.

Procurorul general al Israelului a anunţat pe 28 februarie că intenţionează inculparea lui Netanyahu în trei cazuri de corupţie.

Premierul va avea ocazia să-l convingă pe procurorul general să renunţe la inculparea sa, în cadrul unei audieri ce va avea loc după alegeri.