DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump îl va primi miercuri, 24 iunie, la Washington pe omologul său polonez Andrzej Duda, a anunţat Casa Albă, informează AFP, potrivit agerpres.

Vizita preşedintelui polonez va fi prima la Casa Albă a unui lider străin de la declanşarea epidemiei de COVID-19 în SUA.


Citește și: SUA vor să-și apere sateliții de eventualele atacuri chineze şi ruseşti

Cei doi preşedinţi vor aborda o serie de probleme, cu precădere ‘întărirea cooperării’ între ţările lor în domeniul apărării, precum şi al ‘comerţului, energiei şi securităţii telecomunicaţiilor’, a precizat miercuri, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany.

Conform presei poloneze, vizita lui Andrzej Duda la Washington ar putea prilejui anunţarea unei relocări de trupe americane din Germania în Polonia, care încearcă de mai multă vreme să obţină o întărire a prezenţei militare a Statelor Unite pe teritoriul său.

Citește și: 19.000 de mexicani au fost răpuși de coronavirus. Aproape 160.000 sunt infectați!

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că SUA îşi vor reduce efectivele din Germania cu circa 9.500 de militari, acuzând Berlinul că „datorează NATO miliarde de dolari” şi că tratează ‘rău’ Statele Unite în materie comercială.

Preşedintele Andrzej Duda, un aliat al partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, va candida pentru un al doilea mandat în alegerile care vor avea loc la 28 iunie, la numai patru zile după vizita sa la Casa Albă.