DISTRIBUIȚI
The Times

Președintele american Donald Trump a discutat despre demiterea președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, relatează Reuters, care citează Bloomberg, scrie mediafax.

Nemulțumirile lui Trump față de șeful băncii centrale americane s-au intensificat după ce instituția a majorat rata de referință a dobânzii, în această săptămână, și după luni întregi de pierderi pe piața de capital, situație pe care Trump a imputat-o, de cele mai multe ori, politicilor Fed.


Citește și : Somalia: Cel puțin cinci persoane ucise într-un atac cu maşină-capcană la Mogadiscio

Președintele a vorbit în spațiu privat despre îndepăratarea lui Powell, de mai multe ori în ultimele zile, au afirmat două surse anonime.

Purtătorii de cuvânt al Casei Albe au refuzat să comenteze, la fel și purtătorul de cuvânt al Federal Reserve, Michelle Smith.

Fedul a majorat rata dobânzii miercuri pentru a patra oară în 2018 și a anunțat creșteri, în continuare, ale ratei dobânzii.

Inicele Dow Jones a avut cea mai proastă săptămână de la criza financiară din 2008, în timp ce piața Nasdaq a îndeplinit condițiile necesare pentru a intra în zona „bear”, a unei piețe marcată de scăderi și investiții prudente.

Citește și : Observatorii ONU, în drum spre Yemen

Pe de altă parte, o încercare de a-l demite pe Powell ar putea fi percepută ca o incercare de a submina independența băncii centrale față de administrație.