DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele SUA Donald Trump a sugerat joi, în cadrul unei convorbiri cu omologul său rus Vladimir Putin, implicarea Chinei în noi discuţii privind limitarea cursei înarmării, a anunţat Casa Albă, relatează AFP, scrie agerpres.

„Preşedintele Trump a reafirmat faptul că Statele Unite sunt angajate într-o limitare eficientă a armamentului care să includă nu numai Rusia, ci şi China, şi aşteaptă cu nerăbdare discuţii viitoare pentru a evita o cursă costisitoare a înarmării”, a indicat executivul american într-un comunicat.


Citește și : UE rămâne ‘preocupată’ de situaţia alegerilor din Polonia

Statele Unite şi Rusia – puteri rivale în timpul Războiului Rece – s-au retras anul trecut din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care interzicea rachetele cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.

Washingtonul ameninţă, de asemenea, că se va retrage din tratatul New Start, care menţine arsenalele nucleare ale celor două ţări cu mult sub nivelul Războiului Rece şi care expiră în 2021.

Donald Trump insistă asupra implicării Chinei într-un viitor acord, susţinând că capacitatea nucleară şi de rachete a Beijing-ului se extinde rapid.

Citește și : Noul guvern israelian ‘intră-n pâine’ de săptămâna viitoare