DISTRIBUIȚI
superhaber.tv

Preşedintele american Donald Trump găzduieşte joi la Casa Albă un „summit” pentru a denunţa „reaua credinţă” a reţelelor de socializare, vinovate, în opinia sa, de complicitate cu stânga, relatează AFP, potrivit agerpres.

Întâlnirea, despre care executivul american a oferit puţine informaţii, va avea loc fără principalii actori din acest sector, cum ar fi Twitter şi Facebook, dar cu cei mai critici conservatori faţă de Silicon Valley.


Citește și : Petro Poroșenko, citat pentru audieri de biroul ucrainean de investigații

„Un mare subiect astăzi la Summitul privind reţelele de socializare de la Casa Albă vor fi reaua credinţă uriaşă, partizanatul, discriminarea şi suprimarea practicate de unele companii”, a scris joi dimineaţă Trump într-o lungă serie de postări pe Twitter.

„Nu le vom mai lăsa să facă acest prea mult timp”, a adăugat el, după care a lansat un nou atac asupra instituţiilor media de ‘fake news’, care, în opinia sa, „nu sunt atât de puternice” ca reţelele de socializare şi au pierdut „mult din credibilitate”.

„Summitul” va reuni mai multe organizaţii sau personalităţi conservatoare care se plâng cu regularitate că sunt cenzurate. Conform unor media americane, vor fi reprezentate site-ul PragerU, care publică înregistrări video cu perspective foarte de dreapta, sau organizaţia TurningPoint USA, care afirmă că universităţile americane fac „propagandă de stânga”.

Şeful organizaţiei Project Veritas, care se laudă că s-a infiltrat printre giganţii din Silicon Valley pentru a demonstra că aceştia sunt extrem de partizani, a afirmat de asemenea într-un email că a fost invitat.

Citește și : Serviciile de informaţii germane sunt îngrijorate! Mişcarea Identitară câştigă teren

În opinia lui Daniel Castro, vicepreşedinte al Fundaţiei pentru tehnologia informaţiei şi inovare, riscul unui astfel de „summit” este de a da „unora dintre cele mai excentrice personalităţi de acest tip o aparenţă de legitimitate”.

Reuniunea survine într-un moment delicat pentru giganţii americani din domeniul tehnologiei, acuzaţi de cenzură de către conservatori, dar şi că nu fac suficient pentru a elimina materialele care instigă la ură online.