DISTRIBUIȚI

Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite este ”foarte scăzut”, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, salutând acţiunile guvernului său în lupta împotriva epidemiei cum sunt restricţiile privind călătoriile din China, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Datorită a ceea ce am făcut, riscul pentru americani rămâne foarte scăzut”, a declarat preşedintele Trump în cadrul unei conferinţe presă la Casa Albă, subliniind că deciziile sale au fost totuşi calificate ”ridicole” de către adversarii săi.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Donald Trump a afirmat de asemenea că nu este ”inevitabil” ca epidemia provocată de noul coronavirus să se răspândească la scară largă în Statele Unite, relativ neafectate până acum.

”Există o şansă ca situaţia să se înrăutăţească. Este posibil să se înrăutăţească semnificativ”, a admis el în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă. ”Dar nimic nu este inevitabil”, a insistat miliardarul republican.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite ar putea ”evolua rapid”, a avertizat cu puţin timp înainte secretarul american pentru Sănătate, Alex Azar.