DISTRIBUIȚI
Newsweek

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că este gata să garanteze personal pentru rapperul american ASAP Rocky, deţinut în Suedia, şi că i-a spus acest lucru premierului suedez, informează AFP şi dpa, scrie agerpres.

„Am avut o convorbire telefonică foarte bună cu premierul suedez, Stefan Lofven, care m-a asigurat că cetăţeanul american ASAP Rocky va fi tratat corect”, a scris preşedintele american pe Twitter.


Citește și : Un avion de mici dimensiuni a lovit o clădire în sud-vestul Germaniei – Cel puțin trei morți

„L-am asigurat că ASAP nu ar risca să fugă şi m-am oferit să garantez personal pentru eliberarea lui pe cauţiune sau altă alternativă”, a adăugat el.

„Echipele noastre vor continua să vorbească şi noi am convenit să vorbim din nou în 48 de ore!”, a precizat Donald Trump.

ASAP Rocky, în vârstă de 30 de ani, al cărui nume real este Rakim Mayers, este suspectat de agresiune după o altercaţie pe 30 iunie la Stockholm. A fost arestat în 3 iulie în capitala suedeză, după un concert, împreună cu alte trei persoane.

Un tribunal a subliniat apoi că el prezintă un „risc de a fugi”, iar un procuror a cerut vineri menţinerea sa în detenţie până pe 25 iulie. El riscă până la doi ani de închisoare.

Situaţia sa a ajuns la urechile lui Donald Trump, căruia vedeta de reality-show Kim Kardashian – care a fost primită de mai multe ori la Casa Albă – i-a cerut să intervină.

Citește și : Bilanțul exploziei din centrul Chinei a ajuns la 12 morți și 13 răniți

Vineri, preşedintele Statelor Unite a scris pe Twitter că a discutat şi cu soţul lui Kim Kardashian, rapperul Kanye West, despre „încarcerarea lui ASAP Rocky”. „Atât de mulţi oameni ar dori să vadă acest lucru rezolvat rapid!”, a scris Donald Trump.

Originar din New York, ASAP Rocky a devenit cunoscut în 2011 cu lansarea unei compilaţii numite „Live. Love.ASAP”. În 2013, a continuat cu primul său album cu titlul „Long. Live.ASAP”.

Mai mult de 610.000 de persoane au semnat o petiţie pe internet #JusticeForRocky cerând eliberarea lui.