DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump este un „narcisist malign”, potrivit unui documentar american bazat pe interviuri cu psihologi, care subliniază periculozitatea acestui tip de personalitate, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Documentarul „Inapt: psihologia lui Donald Trump”, care a fost postat online marţi, susţine că nu are niciun fel de intenţie politică ascunsă, în condiţiile în care SUA sunt în plină campanie electorală prezidenţială.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Psihologii care au fost intervievaţi în documentar asigură că au datoria medicală să alerteze opinia publică americană în legătură cu sănătatea mentală a lui Trump.

Potrivit unuia dintre ei, John Gartner, preşedintele SUA prezintă în mod clar simptome-cheie de narcisism malign – tipul de personalitate „cel mai distructiv” – printre care paranoia, narcisismul, un caracter antisocial şi sadismul.

„Lideri de acest gen apar de-a lungul întregii Istorii şi sunt extraordinar de perturbatori”, a declarat Gartner pentru AFP, dezvăluind că acelaşi diagnostic fusese stabilit pentru personaje sinistre precum Hitler, Stalin şi Mussolini.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

„Nu înseamnă că el este la fel de rău ca Hitler sau că seamănă cu Hitler”, potrivit psihologiei, „ci doar că are acelaşi diagnostic ca Hitler”.

În afară de psihologi, în documentar sunt intervievaţi de asemenea jurişti, istorici, foşti agenţi de informaţii şi foşti consilieri ai preşedintelui.