DISTRIBUIȚI
yahoo news

Preşedintele Donald Trump era interesat mai mult de investigarea familiei lui Joseph Biden decât de relaţiile cu Ucraina, a afirmat miercuri, în Camera Reprezentanţilor, William Taylor, ataşatul pentru Afaceri al SUA la Kiev, potrivit mediafax.

William Taylor a declarat că Donald Trump a avut o discuţie cu Gordon Sondland, ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, pe 26 iulie, la o zi după conversaţia cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.


Citește și : Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

Gordon Sondland „i-a spus preşedintelui că ucrainenii sunt pregătiţi să meargă înainte”, a precizat Taylor, citat de CNN.

Diplomatul american a subliniat că un consilier l-a întrebat ulterior pe Gordon Sondland ce crede Donald Trump despre Ucraina. „Ambasadorul Sondland a răspuns că preşedintelui Trump îi pasă mai mult de investigarea lui Biden, pentru care exercită presiuni avocatul Rudy Giuliani”, a subliniat Taylor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și : Florence Parly: Statele europene ar trebui să constituie un ‘pilon’ în cadrul NATO